Παραλια βοιδοκοιλια

Παραλια βοιδοκοιλια : Η Ανεξερεύνητη Γαλήνη της Μεσσηνίας

Η Παραλια Βοιδοκοιλια ειναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Πανέμορφη παραλία αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος, μοιάζει σαν Ω και έχει λεπτή άμμο μέσα και έξω .Η διάσημη Βοιδοκοιλια είναι παραλία της Μεσσηνίας και θεωρείται από της ομορφότερες της Μεσογείου. Η Παραλια Βοιδοκοιλια και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο MATURA 2000. Επίσης σύμφωνα με την Οδύσσεια έφτασε εκεί το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο.

Περίτεχνη και αξιοθαύμαστη, η Βοϊδοκοιλιά αναδεικνύεται ως ένας από τους μαγικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, που η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών την έχει μεταμορφώσει από κρυμμένο διαμάντι σε παγκοσμίως αναγνωρισμένο στέκι. Η γνωστή παραλία της Μεσσηνίας, με τον εμβληματικό της σχηματισμό που αναπαριστά το γράμμα «Ω», προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, αποτυπώνοντας την απίστευτη ομορφιά της στον καμβά του Instagram και όχι μόνο.

Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η επιβλητική παρουσία της, διαχωρισμένη από μια λωρίδα αμμόλοφων από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, την κατατάσσει ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Πολλοί επισκέπτες θεωρούν τη Βοϊδοκοιλιά ως έναν ήρεμο και εκθαμβωτικό «εξωτικό» προορισμό, ενώ η παρουσία της δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης της προσδίδει μια επιπλέον αίγλη

 

Παραλια Βοιδοκοιλια

Μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο, κλειστή αμμώδης παραλία, που περιβάλλεται από λόφους

Η ποιότητα των νερών πρεπει να εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου… Παραλία μεγάλη, οπότε όλοι έχουν χώρο να κάτσουν άνετα… ιδανική για παιδιά καθώς είναι ρηχή, δεν έχει ρεύματα να σε παρασύρουν και δεν έχει πουθενά βράχια. Είναι πολύ θετικό που δεν είναι οργανωμένη , καθώς έτσι μπορείς να την απολαύσεις με ησυχία.Τυλιγμένη στο πέπλο των μύθων, η Βοϊδοκοιλιά αποτελεί έναν τόπο με αρχαίο παρελθόν, ο οποίος αναδύεται και στο σύγχρονο περιβάλλον. Ακόμα και το όνομά της αναφέρεται στη Βουφράδα του Ομήρου, όπου παραδοσιακά πιστεύεται ότι αποβάλλει το πλοίο του Τηλέμαχου.

Σύμφωνα με την “Οδύσσεια”, ο Τηλέμαχος έφθασε στις ακτές αυτές, επιζητώντας πληροφορίες για τον εξαφανισμένο Οδυσσέα από τον βασιλιά Νέστορα της Πύλου. Μια μεταγενέστερη επιγραφή αναφέρει επίσης την περιοχή ως Βούβοτα, ενώ παράλληλα η ονομασία “Βοϊδοκοιλιά” μπορεί επίσης να οφείλεται στην κυρτή μορφή της παραλίας, η οποία θυμίζει το σχήμα μιας βοδινής κοιλιάς.

Στη βόρεια πλευρά της παραλίας, υψώνεται ένας λόφος που φιλοξενεί προϊστορικούς οικισμούς και μυκηναϊκούς τάφους. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως εκεί ταφήκε κάποιο πρόσωπο εκ των σημαντικών της εποχής, μερικοί υποθέτουν ότι πρόκειται για τον Θρασυμήδη, γιο του βασιλιά Νέστορα, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αντίστοιχα, στη νότια πλευρά της παραλίας βρίσκεται η “Σπηλιά του Νέστορα”, σύμφωνα με τους μύθους ο χώρος όπου ο θεός Ερμής κρύβεται τα βόδια που είχε κλέψει από τον Απόλλωνα.

Κορυφαία πάνω από όλα, φαίνεται το “Παλαίκαστρο”, το οχυρό που κτίστηκε το 1204 από τους Φράγκους ηγεμόνες του Πριγκιπάτου της Αχαΐας. Η τοποθεσία του, μόνο προσβάσιμη από την παραλία, το έκανε ανέπαφο από εισβολές της εποχής. Ακόμα και σήμερα, με οποιεσδήποτε εργασίες ανακατασκευής, αξίζει τον κόπο να ανέβετε εδώ για να απολαύσετε την απίστευτη πανοραμική θέα προς τη Βοϊδοκοιλιά και το ξενοδοχείο Costa Navarino, που αποτελεί έναν πολυτελή προορισμό.

 

Παραλια βοιδοκοιλια

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Απλώς παραδεισένιος υδροβιότοπος γεμάτος σπάνια λουλούδια και πουλιά. Αξίζει να περπατήσει κανείς στη γύρω περιοχή.Μαγευτική παραλια με πολυ ωραία αμμουδιά. Τα νερά είναι πεντακαθαρα και σαν λάδι δεν έχει κυμα καθόλου λόγω ότι είναι κλειστή παραλία. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδια . Δεν είναι οργανωμενη οπότε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ομπρέλα δική σας.

Μετά τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας,ο χωματόδρομος καταλήγει στον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς,που μαζί με το γύρω χώρο,αποτελεί προστατευμένη περιοχή Natura 2000 λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Ως εκ τούτου,δεν υπάρχουν κατασκευές,η περιοχή είναι και θα παραμείνει ως ένα αυτόνομο οικοσύστημα.Η παραλία πολύ μεγάλη,ημικυκλική,με άμμο μέσα-έξω,ενώ τα νερά καθαρά,κρυστάλλινα,καταγάλανα.Η φύση είχε κέφια όταν έφτιαχνε αυτό το τοπίο.

Η ΔΙΜΟΦΙΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ

Στη συγκεκριμένη Παραλια Βοιδοκοιλια δεν υπάρχει ούτε ομπρέλα, ούτε ξαπλώστρα, ούτε μπάρ όπως είναι φυσικό άρα να πάρετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα πετσέτα και νεράκι. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Παραλια Βοιδοκοιλια

Η Παραλια Βοιδοκοιλια είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Η διαδρομή με τα πόδια προς και από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Παραλια Βοιδοκοιλια

Φανταστική ανοργάνωτη παραλία

Με ωραία άμμο και πεντακάθαρα ήσυχα νερά. Eιδικά όταν έχει βοριά και όχι πολύ κοσμο.Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα αν και υπάρχει ντελιβερι εκεί από κοντινή επιχειρήση έχει σχετικές ταμπελιτσες με τηλ. Προσοχή στην οδήγηση είναι αρκετά στενός ο δρόμος σε πολλά σημεία.

.

Βοιδοκοιλια Χαρτης

Ο δρόμος όπου προσεγγίζεις την Παραλια βοιδοκοιλιας  δεν είναι και από τους καλύτερους , θέλει μια προσοχήΕίναι ένας απλά καλός επαρχιακός δρόμος.

.

Βοιδοκοιλια διαμονη

Μία από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας σχετικά κοντά στην Παραλια Βοιδοκοιλια, την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και το Παλαιόκαστρο είναι η γραφική κωμόπολη της Πύλου (ξενοδοχεία στη Πύλο). Άλλη καλή επιλογή είναι ο ακόμα κοντινότερος παραθαλάσσιος οικισμός τηςΓιάλοβαςκαι τα λίγα αλλά καλάξενοδοχεία της δίπλα στο κύμα ενώ εναλλακτική λύση αποτελούν οι προτάσεις διαμονής στη Μεθώνημε τα παραδοσιακά σπιτάκια της, την ωραία παραλία μέσα στον οικισμό και φυσικά το πασίγνωστο κάστρο της και το διάσημο Μπούρτζι! Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία γιαΔιαμονη στο Πεταλίδι.

Εκπληκτικές εκπτώσεις σε online κρατήσεις ξενοδοχείων σε Πεταλίδι, Ελλάδα. Διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές. Επιπλέον, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Μεθώνη μπορείτε να κοιτάξετε για την διαμονή σας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στη Φοινικούντα. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό και ξακουστόCosta Navarino που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα περίπου από τη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.


Φαγητο κοντα στη Παραλια Βοιδοκοιλια

Τάβερνα Της Ρίνας

Σωστό ελληνικό φαγητό. Aυτό θα πάρεις στην Κατερίνα! Ωραίο φρέσκο ​​ψάρι, φιλικό περιβάλλον και άνθρωποι και τοπικά προϊόντα .Όλα σε πραγματικά δίκαιες τιμές. Το εστιατόριο είναι όμορφα διακοσμημένο. Νέστωρ Τηλέφωνο: 2723 041312

 


Πώς θα πάτε

Yπάρχουν δύο βασικοί τρόποι πρόσβασης. Όποιον και να επιλέξετε, θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο και θα ξεκινήσετε από την Πύλο, καθώς η παραλία βρίσκεται προς τα βόρεια, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να βγείτε από την Πύλο και να ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό προς τους Γαργαλιάνους. Αφού δείτε τη σήμανση για Πετροχώρι, θα στρίψετε αριστερά. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων προς τα νότια από αυτό το παραλιακό χωριό. Ο δρόμος που θα σας οδηγήσει εκεί είναι μεν στενός σε ορισμένα σημεία, αλλά ασφαλής. Υπάρχει χώρος στάθμευσης δίπλα στην παραλία, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε θέση αν φτάσετε αργά.

Βοιδοκοιλια προσβαση ( Απο Καταρακτες Πολυλιμνιο, Απο Καλαματα, Απο Πεταλιδι ) 
Πολυλιμνιο καταρρακτες - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 26 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 34 λεπτα . Μέσω Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 32 λεπτ. χωρίς κυκλοφορία
.
Καλαματα - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 55 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 60 λεπτα . Μέσω ΕΟ Πύλου Καλαμάτας και Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 58 λεπτ. χωρίς κυκλοφορία
Πεταλιδι - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 39 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 42 λεπτα . Μέσω ΕΟ Πύλου Καλαμάτας και Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 40 λεπτ. Χωρίς κυκλοφορία

Μερικοί από τους σημαντικότερους προορισμούς στον πανέμορφο αυτό νομό της Πελοποννήσου που δε πρέπει να χάσετε:

Την ξακουστή και μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά
Τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το φυσικό τοπίο στο Πολυλίμνιο
Και φυσικά την πιο κοσμοπολίτικη Πύλο

Δειτε επισης τα παντα για την Μεθωνη Μεσσηνιας