Πυλος Αξιοθεατα

Πυλος Αξιοθεατα – Η Πυλος είναι μια πόλη που απλώνεται στις πλαγιές ενος λόφου, προσφέροντας υπέροχη θέα στον κόλπο. Ως μια ιστορική παραλιακή πόλη  της Πελοποννήσου, η Πύλος είναι ένας ομορφος προορισμός  σε μια υπέροχη παραλιακή πόλη. Η εξερεύνηση της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου αποκαλύπτει πανέμορφες χρυσαφένιες αμμουδιές με καταγάλανα νερά, ελαιώνες, αμπελώνες και κάστρα με πλούσια ιστορία. Περπατώντας, σκοντάφτεις συνεχώς στο παρελθόντος της.

Πυλος Αξιοθεατα

Tα κορυφαία αξιοθέατα για επίσκεψη στη Πύλο

Η περιοχή του λιμανιού απέχει πολύ από το μακρινό παρελθόν της. Τα πλακόστρωτα δρομάκια, οι καφετέριες στα πεζοδρόμια, τα αγάλματα και το πράσινο , καθιστούν το λημανι της Πυλου ένα υπέροχο μέρος . Η πόλη και τα προάστια της προσελκύουν ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το ένδοξο παρελθόν της. Πυλος Αξιοθεατα Γι’ αυτό ακριβώς δεν είναι δύσκολο να βρεις συναρπαστικά πράγματα να κάνεις στην Πύλο.

Πυλος Αξιοθεατα

Βόλτες και αξιοθέατα στην Πύλο.


Πύλος – Υπαίθριες δραστηριότητες ιδανικες για παιδιά.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Πύλο, εάν έχετε και παιδιά μαζί σας. Οι δραστήριες οικογένειες θα λατρέψουν όλες τις ατελείωτες υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά, έτσι ώστε οι διακοπές να είναι ευτυχισμένες για όλους. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με την ιστορία της περιοχής και υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφτείτε, τα οποία είναι δωρεάν.

πυλος δραστηριότητες για παιδιά.

Υπαίθριες δραστηριότητες ιδανικες για παιδιά.

Είναι ένα φυσικό λιμάνι όπου η νήσος Σφακτηρία στέκεται ως κυματοθραύστης, προστατεύοντας τον κόλπο από τους ανέμους του ανοιχτού Ιονίου. Ο κόλπος προσφέρει ιδανικές συνθήκες για εκδρομές με θαλάσσιο καγιάκ, ειδικά για αρχάριους.Το θαλάσσιο καγιάκ εδώ είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να κάνετε χωρίς αμφιβολία. Η εταιρία Explore Messinia δραστηριοποιείται στο νομό Μεσσηνίας και παρέχει υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού με εξειδίκευση στις οργανωμένες περιηγήσεις, αναψυχής, ξενάγησης και ψυχαγωγίας σε τοποθεσίες υψηλού φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος. Πυλος Αξιοθεατα Συγκεκριμένα πρόκειται για μια εταιρία η οποία ειδικεύεται σε οργανωμένες περιηγήσεις με καγιάκ θαλάσσης.


Καφεδακι στη Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Σημείο εκκίνησης για τις παραπανω δροστηριοτητες είναι η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το μνημείο της αφιερωμένο στους 3 ναύαρχους που συμμετείχαν στη μάχη του Ναβαρίνου. Η ιστορική πλατεία έχει μερικά υπέροχα καταστήματα, καφέ και εστιατόρια. 

Πλατεία Τριών Ναυάρχων

Στην Πύλο σημείο αναφοράς είναι η κεντρική πλατεία Τριών Ναυάρχων

Η Πλατεία των Τριών Ναυάρχων αξίζει μια επίσκεψη. Όχι μόνο είναι ενα πολιτιστικό μέρος όπου μπορεί κανείς να δει μνημεία ως υπενθύμιση προηγούμενων μαχών – όταν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι σκοτώθηκαν στη μάχη του Ναβαρίνου – αλλα σας προσφέρει επισης τη σπάνια πολυτέλεια να χαλαρώσετε πίνοντας τον χυμό σας κάτω από τα πλατάνια.


Επισκεψη στο Νεόκαστρο

Χτισμένο το 1573 από τους Οθωμανούς Τούρκους,  φρουρεί το φυσικό λιμάνι της Πύλου (που ονομάζεται επίσης Ναβαρίνο). Οι καλοδιατηρημένες οχυρώσεις του αφηγούνται την ιστορία της μεταβαλλόμενης πολιτικής και πολιτιστικής παλίρροιας της περιοχής στο πέρασμα των αιώνων.

Νεόκαστρο

Το Νιόκαστρο Ναυαρίνου ή Νεόκαστρο Ναβαρίνου ή απλά Νιόκαστρο Πύλου

Μεταξύ των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του κάστρου, θα δείτε δομές που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, ίχνη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και υπενθυμίσεις της χρήσης του ως φυλακή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νεόκαστρο

Oρθόδοξη εκκλησία της Μεταμορφώσης του Σωτήρος

Ο Ναός της Μεταμόρφωσης κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα ως τζαμί, αλλά χρησίμευε ως εκκλησία τόσο κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας της πόλης (1685-1715) όσο και μετά από την ανεξαρτησία.


Εκδρομη με πλοίο στη Σφακτηρία

Αυτή η απόλαυση είναι ιδανική για τους επισκέπτες που αναζητούν ήσυχα, παράξενα μέρη . Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος αν σας αρέσει να είστε λίγο ναυτικός, αλλά οι περισσότεροι οργανώνουν μια κρουαζιέρα με σκάφος.  Το ταξίδι ξεκινάει απο το λιμάνι της Πύλου. Μετά την επιβίβασή και τις σχετικές οδηγίες θα κατευθυνθειτε προς τη νήσο Τσιχλή Μπαμπά ή Φανάρι, με τη χαρακτηριστική κάθετη τρύπα στη μέση της.

Πρώτη στάση ένας κρυμμένος κολπίσκος στο νησί της Σφακτηρίας με το όνομα τραπεζάκι, αφού κάνετε μπάνιο εκεί θα συνεχίσεται τη πορεία μας ΒΔ κατά μήκος του νησιού μέχρι το Στενό της Συκιάς. Ένα μικρό πέρασμα 150 μ. που σχηματίζει η ακτογραμμή της Γιάλοβας και η νήσος Σφακτηρία. Ένα κομμάτι αμμουδιάς με τιρκουάζ νερά. Επόμενη στάση η νήσος Πρώτη.

Σφακτηρία

Η Σφακτηρία βρίσκεται στο λιμάνι της Πύλου και πήρε το όνομά της από το ρήμα σφάζω που σήμαινε και θυσιάζω

Βρίσκεται Β της Πύλου απέναντι από το χωρίο Μάραθος, έχει μήκος 3 χλμ και κρύβει μια μόνο παραλία με το όνομα Βουρλιά, εκεί βρίσκεται και το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ που βομβαρδίστηκε κατά το ΄Β Παγκόσμιο πόλεμο. Ιδανικό σημείο για snorkelling αφού το ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 5 μέτρων. Η εκδρομή σας θα κλείσει στη παραλία Ντιβάρι (ή χρυσή ακτή) κοντά στο χωριό της Γιάλοβας όπου μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας ή ότι άλλο εσείς επιθυμείτε στο beach bar Lagoon. Αφήστε τους υπευθηνους της εταιριας  Ns Boats ξεναγήσουν στις ομορφιές του τόπου, που τόσο καλά γνωρίζουν.

Σφακτηρία

Στις 26 Απριλίου 1825, με αποβατική επιχείρηση, ο Ιμπραήμ κατέλαβε τη βραχονησίδα Σφακτηρία στην είσοδο του όρμου του Ναυαρίνου


Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα

Οι υγρότοποι της Γιάλοβας παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, αποτελώντας σταθμό για πολλά αποδημητικά πουλιά. Θα βρείτε πολλά σπάνια είδη πουλιών σε αυτούς τους υγροτόπους, ενα απο αυτά ειναι τα φλαμίνγκο που τρέφονται με γαλαζοπράσινα φύκια. Αυτή η παράξενη, υπέροχη φύση είναι αυτη που κάνει την Πύλο, τόσο ξεχωριστή. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ειναι ένα υπέροχο μέρος για επίσκεψη.

Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα

Η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ευρώπη

Αυτό το πανέμορφο οικοσύστημα προσελκύει πολλούς επισκέπτες και εθελοντές, όχι μόνο για το σεβασμό και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον, αλλά και για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και μοναδικής αισθητικής. Η φυσική ομορφιά και η υπέροχη φιλοξενία των ανθρώπων στη Γιάλοβα, θα κάνουν τις διακοπές σας στη Μεσσηνια μια αξέχαστη εμπειρία!


Επισκεψη στο Παλαιόκαστρο

Αυτό το παλιό κάστρο ή παλιό φρούριο χτίστηκε την εποχή του 1278 από τους Φράγκους. Βρίσκεται βόρεια του κόλπου του Ναβαρίνου. Μια επισκεψη σε αυτό το παλιό φρούριο συνιστάται αν θέλετε να απολαύσετε την υπέροχη πανοραμική θέα. Καθώς ρίχνετε τα μάτια σας τριγύρω, θα μπορείτε να δείτε τους Πελοποννησιακούς λόφους καλυμμένους με ελαιόδεντρα.

Παλαιόκαστρο Ναυαρίνου

Το Παλαιόκαστρο υψώνεται στην κορυφή του λόφου της χερσονήσου του Κορυφασίου, στη βόρεια είσοδο του Κόλπου του Ναβαρίνου.

Στην μαγευτική θέα περιλαμβάνεται το νησί Σφακτηρία, η πόλη της Πύλου και το Ιόνιο πέλαγος. Μπορείτε να φτάσετε στο παλιό φρούριο με αυτοκίνητο, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε πεζοπορία, ξεκινώντας από το μονοπάτι στο τέλος της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς και μετά από το Σπήλαιο του Νέστορα. Περισσότερα εδω


Καταρράκτης Καλαμάρης

Η Μεσσηνία είναι γνωστή για τους όμορφους καταρράκτες της που κρύβονται σε εκπληκτικές περιοχές και είναι όλοι όμορφοι με τον δικό τους τρόπο. Το Πολυλίμνιο και η Νέδα είναι δημοφιλείς καταρράκτες, αλλά για πολλούς, ο Καταρράκτης Καλαμαρής, έξω από την Γιόλοβα παίρνει τα εύσημα.

Καταρράκτης Καλαμάρης

Ο Καλάμαρης είναι ένας άγνωστος μικρός καταρράκτης στη Μεσσηνία με ύψος περίπου 20 μέτρα.

Βόρεια της Γιάλοβας, μόλις φτάσετε στο χώρο στάθμευσης, είναι περίπου 15 λεπτά με τα πόδια για να φτάσετε στους καταρράκτες, αλλά δεν χρειάζεστε κανένα ειδικό εξοπλισμό πεζοπορίας για να τους φτάσετε, μόνο καλά παπούτσια. Η ίδια η βόλτα είναι υπέροχη και νιώθεις γεμάτος ενέργεια και μόνο ακούγοντας τους ήχους της φύσης. Πυλος Αξιοθεατα Υπάρχει ένας μεγάλος βράχος στο χώρο της πισίνας που προσφέρεται για εκπληκτικές φωτογραφίες καθώς ολόκληρο το σκηνικό των καταρρακτών είναι πανέμορφο και γραφικό.


Φαράγγι Στενωσίας

Το Φαράγγι Στενωσίας και η γύρω περιοχή είναι μια από τις κορυφαίες φυσικές περιοχές της Μεσσηνίας. Η περιοχή καλύπτεται από καταπράσινη χλωρίδα με μια ποικιλία από χόρτα, φυτά και δέντρα που συναγωνίζονται οποιαδήποτε περιοχή στην Ευρώπη. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η Μεσσηνία είναι ο τόπος πολλών καταρρακτών. Το μονοπάτι και ο καταρράκτης της Στενωσίας καθαρίστηκαν για να εχουν εύκολη πρόσβαση. Το καθάρισμα των μονοπατιών ήταν στην πραγματικότητα πρωτοβουλία ενός κατοίκου του χωριού που επισκέφτηκε το φαράγγι και θέλησε να μοιραστεί την ομορφιά του με τουρίστες και ντόπιους.

Φαράγγι Στενωσίας

Ωραίο τοπίο, περπάτημα περίπου 15 λεπτά μέσα σε πυκνή βλαστιση.

Η φυσική ανάπτυξη γύρω από το Φαράγγι είναι σχεδόν παραμυθένια με ωραία αναρριχητικά φυτά και βρύα. Αν θέλετε να απολαύσετε μια μαγική πεζοπορία, το φαράγγι της Στενωσιάς είναι ένας σίγουρος τρόπος για να απολαύσετε τη φύση στα καλύτερά της. Ξεκινάτε από το χωριό Στενωσιά και καθώς προχωράτε, θα έχετε θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου καθώς φτάσετε στον Καταρράκτη Καλαμαρή. Σε μια ζεστή μέρα, αυτή μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να δροσιστείτε και να τραβήξετε φωτογραφίες. Από εκεί το εξαίσιο μονοπάτι 4 χιλιομέτρων περνά κατά μήκος του ποταμού. Πυλος Αξιοθεατα Είναι ένας απολαυστικός περίπατος πάνω από γέφυρες προς τον καταρράκτη Στενωσία.


Οικια Κωστή Τσικλητήρα

Αυτό το υπέροχο μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 2012. Ο Κωστής Τσικλητήρας ήταν αθλητής και Ολυμπιονίκης που γεννήθηκε στην Πύλο το 1888. Ο πατέρας του ήταν δήμαρχος Πύλου. Με τις εξαιρετικές του αθλητικές επιδόσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1908, θεωρήθηκε ο τοπικός ήρωας της Πύλου, συμβάλλοντας στην πλούσια ιστορία της.Κατέπληξε τους πάντες κερδίζοντας τουλάχιστον 4 ολυμπιακά μετάλλια στο άλμα εις μήκος και εις ύψος. Πυλος Αξιοθεατα Ήταν επίσης πρωταθλητής Ελλάδας 19 φορές.

Οικια Κωστή Τσικλητήρα

Ο Κωστής Τσικλητήρας ήταν Έλληνας αθλητής στίβου και ποδοσφαίρου, 20 φορές πρώτος πανελληνιονίκης !

Το παιδικό του σπίτι στην Πύλο ανακαινίστηκε και σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν το χάλκινο άγαλμα του νικητή στον κήπο του παλιού του σπιτιού. Το σπίτι του βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο. Προσφέρθηκε εθελοντικά στους Βαλκανικούς Πολέμους και πολέμησε και στη Μάχη του Μπιζάνι. Πέθανε πολύ νωρίς στη ζωή του, έχοντας προσβληθεί από μηνιγγίτιδα σε ηλικία 24 ετών.

Κωστής Τσικλητήρας

20 φορές πρώτος πανελληνιονίκης πέντε διαφορετικών αγωνισμάτων σε διάστημα 6 χρόνων και κάτοχος πανελλήνιων ρεκόρ σε τρία στυλ άλματος.

Το σπίτι της οικογένειάς του βρίσκεται ακόμα στην Πύλο, και το μουσείο δίνει μια συναρπαστική περιγραφή των αθλητικών του επιτευγμάτων.Το σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα έχει ανακαινιστεί πλήρως και σήμερα φιλοξενεί επίσης τη συλλογή του Rene Puaux που ήταν Γάλλος ιστορικός και δημοσιογράφος. Η έκθεση στεγάζεται στο σπίτι του Κωστή Τσικλητήρα. Εκτίθενται σχέδια, έγγραφα και άλλα αντικείμενα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.Τηλέφωνο2723 022010


Καταρράκτες Πολυλίμνιο

Όταν βρίσκεστε στην Πύλο, ένα από τα διαμάντια που δεν πρεπει να παραλείψετε είναι οι Καταρράκτες στο Πολυλίμνιο . Η φύση και η ομορφιά στα καλύτερά της. Οι καταρράκτες βρίσκονται σε όμορφη τοποθεσία στο φαράγγι του Πολυλιμνίου και ο καταρράκτης των 30 μέτρων είναι κάτι αξιοθέατο. Φυσικά, είναι πολύ πιθανό να είστε ζεστοί και ιδρωμένοι όταν φτάσετε, αλλά η ανταμοιβή σας θα ειναι μεγαλη.

Καταρράκτες Πολυλίμνιο

Αυτός ο κλιμακωτός καταρράκτης δημιούργησε 15 μικρές λίμνες που είναι κρυμμένες μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται τους καταρράκτες, θέλουν να συμμετάσχουν σε μια περιήγηση, καθώς αυτοί οι ξεναγοί γνωρίζουν πάντα τα καλύτερα μονοπάτια – αυτά που περνούν από τις λίμνες. Οι οδηγοί είναι γεμάτοι με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και συνήθως συσκευάζουν υπέροχα κρύα φρούτα και ποτά για όλους.


Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου που πλέον έχει μετακομίσει εντός του Κάστρου και βρίσκεται στο Κτίριο Στρατώνων Μαιζώνος είναι εκπληκτικό. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό αλλά έχει γίνει υπέροχη παρουσίαση που προβάλλει υπέροχα όλα τα εκθέματα. Επίσκεψη επιβεβλημένη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου είναι ένα από τα σημαντικά μουσεία της Μεσσηνίας.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι αναζήτησης στα ίχνη της Πύλου. Μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα και έξυπνες ψηφιακές εφαρμογές συνθέτουν μια γοητευτική αφήγηση αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Πυλος Αξιοθεατα Σας καλούμε να γνωρίσετε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου στον νέο χώρο του, στο Νιόκαστρο Πύλου και να ταξιδέψετε στον μύθο και την ιστορία. Περισσότερα εδώ


Κοντινοί προορισμοί για να ταξιδέψτε και άλλο
Δειτε επισης την  εξωτική Βοϊδοκοιλιά Παραλία
.
.