Blog

Πύλος Μεσσηνιας

Η Πύλος είναι μια μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας. Απέχει 52 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και έχει περίπου 2.500 κατοίκους. Η Πύλος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική μάχη, και ορίζεται από τη Νήσο Σφακτηρία.

 

Ναυμαχία του Ναυαρίνου (Battle of Navarino)

Η Πύλος είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου μεταξύ του συμμαχικού και του τουρκικού στόλου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1827 ήταν μια ιστορική νίκη που συνέβαλε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Καθοριστική ναυτική εμπλοκή του Πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κατά της Τουρκίας. Οι Τούρκοι, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, είχαν κερδίσει το πάνω χέρι στον πόλεμο της ελληνικής ανεξαρτησίας, αλλά στη συνέχεια επενέβησαν η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία, οδηγώντας στην ήττα του τουρκικού και του αιγυπτιακού ναυτικού στην τελευταία δράση του στόλου της εποχής των ιστιοπλοϊκών . Ο ελληνικός αγώνας για ανεξαρτησία κέρδισε σημαντική λαϊκή υποστήριξη στη Βρετανία και τη Γαλλία. Η Ρωσία ήταν παραδοσιακά εχθρική προς την Τουρκία και συμπαθής με τους Ορθόδοξους ομοθρήσκους της στην Ελλάδα. Αντιμέτωπες με την προοπτική μιας ελληνικής ήττας και τις αναφορές για σφαγές του ελληνικού πληθυσμού, οι συμμαχικές δυνάμεις έστειλαν η καθεμία από μια ναυτική μοίρα για να υποστηρίξει τις εκκλήσεις τους για ανακωχή. Διοικητής του Αιγυπτιοτουρκικού στόλου ήταν ο Ταχίρ Πασάς.

 

Πυλος Αξιοθεατα

Κάστρο Πύλου (Νιόκαστρο) – Αξίζει τον κόπο, η θέα είναι υπέροχη από ψηλά, τα ευρήματα που θα δείτε είναι μοναδικά.

Με το μουσείο εντός του κάστρου να έχει κτισθει μόλις το 2017, μία βόλτα στο νιόκαστρο επιβάλλεται. Ωραίο μουσείο, εξαιρετικά διατηρημένη η εκκλησία του σωτήρος που πριν ήταν τζαμί (ρίξτε μια ματιά μέσα στο ιερό του ναού και θα δέιτε το παλιό μιχράμπ πίσω από τον εσταυρωμένο), πολύ κατατοπιστικό το μουσέιο ναυαγίων που στεγάζεται στο χώρο των παλιών φυλακών του κάστρου…η δε θέα από το κάστρο φαντασμαγορική! να πάτε οπωσδήποτε!

——————————————————————————————————————————————————–

Σπήλαιο Νέστορος Αν έχεις διάθεση για πεζοπορία αυτή είναι μια καλή ευκαιρία . Αφού χαλαρώσεις στην παραλία βοιδοκιλιας  ξεκινάς την ανάβαση που δεν είναι ιδιαιτερα δύσκολη.

Η καλύτερη πεζοπορία της περιοχής είναι να ξεκινήσεις από το Στόμιο, παραλία μετά το Ντιβάρι, να ανέβεις στο Παλαιόκαστρο και να κατηφορίσεις προς τη Βοϊδοκοιλιά περνώντας από τη σπηλιά του Νέστορα, να μαζέψεις αμάραντα και να τσουλήσεις από τον αμμόλοφο κατευθείαν στη θάλασσα.  Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Βοιδοκοιλιάς,αξιζει τον κοπο η ανάβαση στο σπήλαιο-χρονος ανάβασης 20-30 λεπτα. Το σπήλαιο είναι πραγματικά μεγάλο & σε εντυπωσιάζει. Αξίζει να συνεχίσετε και να ανεβείτε μέχρι το παλαιόκαστο.


Kαταράκτης Kαλαμαρης Όμορφο μέρος που σε κερδίζει και για την διαφορετικότητα του μετά από τις παραλίες !

Η πρόσβαση σχετικά εύκολη στο μεγαλύτερο μέρος με αυτοκίνητο σε βατό χωματόδρομο που χρειάζεται λίγη προσοχή και μετά 10-15 λεπτά περπάτημα μέσα από δέντρα και βλάστηση! Δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό η παπούτσια όχι όμως και σαγιονάρες! Προσοχή σε ορισμένα μέρη λόγω ολισθηρότητας απο πέτρες ,φύλλα πεσμένα στο έδαφος και στις ρίζες από δέντρα! Ο καταρράκτης πραγματικά εντυπωσιακός ! Φτάνοντας στην Γιάλοβα στον κεντρικό δρόμο υπαρχει πινακίδα για καταρράκτη Καλαμάρη και Σχινόλακα. Πριν την Σχινόλακα ακολουθούμε την πινακίδα και μπαίνουμε στον χωματόδρομο δεξιά του δρόμου. Σε 1500μ τελειώνει ο χωματόδρομος και υπάρχει πινακίδα για τον καταρράκτη, στον οποίο φτάνουμε μέσα απο ωραίο μονοπάτι μετα απο 500μ. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στους Kαταρακτες 

 

Πύλος (Παραλίες)

Παραλία Ρωμανός –Εύκολη πρόσβαση, άνετο πάρκινκ, υπάρχει μαγαζί με ξαπλώστρες, ντους κλπ. Aφθονος χώρος για όποιον θέλει να απολαύσει ήρεμα τη θάλασσα. Υπέροχη θάλασσα, αμμώδης ακτή, υπάρχουν στην άκρη της και κάποια δέντρα στον ίσκιο των οποίων μπορείς να την αράξεις. σχετικά γρήγορα σε σχέση με τις άλλες παραλίες στη Γιάλοβα

Ξεκινώντας από την Πύλο, περνάτε την Γιάλοβα, και ύστερα από 2-3 χιλιόμετρα στρίβετε για το χωριό Ρωμανού . Αφού περάσετε μέσα από το χωριό ακολουθείτε τις ταμπέλες για την παραλία. Προχωράτε 2 χιλιόμετρα μέσα από ελαιώνες και αμμοθίνες και φτάνοντας στην παραλία στρίβετε αριστερά όπου και θα δείτε το πάρκινγκ της παραλίας. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη παραλια ρωμανου 


Παραλία Γλώσσα – Bρίσκεται δίπλα από την παραλία της βοιδοκοιλιάς, ανεβαίνετε το λόφο δεξιά από το ποτάμι, μόλις φθάσετε στο οροπέδιο επιλέγετε το δεξί δρομάκι που καταλήγει στη παραλία ( συνολική διαδρομή 7 λεπτά) η παραλία είναι μικρή και αποτελείτε από άμμο και μικρή ποσότητα από ψιλή πέτρα, στη δεξιά πλευρά υπάρχουν πέτρες αργίλου που μπορείτε να τρίψετε το σώμα σας καθώς φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από την Βοϊδοκοιλιά. Στο δεξί σας χέρι όπως βλέπετε την παραλία ερχόμενοι από το Πετροχώρι, θα συναντήσετε μια αυτοσχέδια ταμπέλα «Glossa beach», που δείχνει το δρόμο για την Γλώσσα. Θα ανεβείτε τον μικρό λόφο και θα δείτε μπροστά σας μια διχάλα με δυο μονοπάτια, ακολουθείτε το δεξί (το αριστερό οδηγεί στον τάφο του Θρασυμήδη). Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Γλώσσα


Παραλία Βοϊδοκοιλιά – Φανταστική παραλία. Προσπαθήστε να την επισκεφτείτε χωρίς πολύ κόσμο και χωρίς πολύ ήλιο. Οπότε καλύτερα απόγευμα προς βράδυ. Τα νερά υπέροχα και το ηλιοβασίλεμα ! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ : Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η ευκολότερη στη πρόσβαση διαδρομή είναι μέσα από το Πετροχώρι.  Καθώς κινείστε στην οδό Πύλου – Γαργαλιάνων, στρίβετε αριστερά στη σήμανση για Πετροχώρι/Βοϊδοκοιλιά. Μετά από μια όμορφη διαδρομή μέσα από αιώνια ελαιόδεντρα, θα συναντήσετε στο τέρμα ένα ψιλικατζίδικο. Εκεί, στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε ευθεία στο χωματόδρομο για τη παραλία.Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Βοϊδοκοιλιά


Χρυσή Άμμος Ντιβάρι Πρόκειται για μια τεράστια σε μήκος παραλία, μέσα στην ζώνη προστασίας Natura. Η Χρυση Ακτη ειναι μια παρα πολυ ωραια παραλια με καθαρα νερα και απιστευτη ηρεμια ειδικα τον Ιουλιο. αλλα ακομη και τον Αυγουστο μπορεις να χαλαρωσεις , να κανεις μπανιο σε ωραια νερα, χωρις αναγκαστικα να βρισκεσαι σε beach bar. Εχει μεγαλο μηκος και ο κοσμος δεν συνωστιζεται. Για οποιον επισκεπτεται την περιοχη επιβαλλεται να την επισκεφτει .Εξαιρετική παραλία με αμμο σαν βαμβάκι ,μεγάλη παραλία ,υπάρχει ενα τμήμα της παραλίας που είναι οργανωμένη και είναι οτι καλύτερο με εξαιρετικές τιμές

Για να φτάσετε στην Χρυσή Ακτή, ξεκινώντας από την Πύλο, θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Γιάλοβα και αφού περάσετε μέσα από το χωριό ακολουθείτε τις ταμπέλες προς την παραλία Χρυσή Ακτή. Αφού περάσετε μέσα από ένα ήσυχο, γεμάτο καλαμιές και δέντρα δρόμο, θα δείτε στα αριστερά σας να απλώνεται η όμορφη παραλία και δεξιά σας θα διακρίνετε μέσα από θάμνους και καλαμιές τη λιμνοθάλασσα. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Χρυσή Άμμος Ντιβάρι

.
Πύλος – Ξενοδοχεία και μέρη για Διαμονή

Η Πυλος είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για όλους όσοι αγαπούν τις ήρεμες διακοπές σε ένα μέρος με ονειρεμένες

Γία μια από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας σχετικά κοντά στην γραφική κωμόπολη της Πύλου δειτε εδω (ξενοδοχεία στη Πύλο).

Άλλη καλή επιλογή είναι ο ακόμα κοντινότερος παραθαλάσσιος οικισμός της Γιάλοβας και τα λίγα αλλά καλά ξενοδοχεία της δίπλα στο κύμα ενώ εναλλακτική λύση αποτελούν οι προτάσεις διαμονής στη Μεθώνη με τα παραδοσιακά σπιτάκια της, την ωραία παραλία μέσα στον οικισμό και φυσικά το πασίγνωστο κάστρο της και το διάσημο Μπούρτζι!

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία για Διαμονη στο Πεταλίδι. Εκπληκτικές εκπτώσεις σε online κρατήσεις ξενοδοχείων σε Πεταλίδι, Ελλάδα. Διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές.

Επιπλέον, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Μεθώνη μπορείτε να κοιτάξετε για την διαμονή σας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στη Φοινικούντα.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό και ξακουστό Costa Navarino που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα περίπου από τη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

.
Πυλος Χαρτης

 

Ποια εστιατόρια βρίσκονται κοντά στη Πυλο ; 

Katerina’s Tavern Restaurant 

Απίστευτο μαμαδίστικο φαγητό, προσεγμένο με διαφορετικές πινελιές από τον Πέτρο (ιδιοκτήτη). Ένα μέρος με εξαιρετικές σπιτικές γεύσεις,μέσα σε ένα καταπράσινο καθαρό περιβάλλον και φιλική-οικογενειακή ατμόσφαιρα! Καλαισθητος χώρος με πολύ καλό σέρβις και εξαιρετικό φαγητό.

Romanos beach Costa Navarino Παραλια Ρωμανου,Costa Navarino, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 24001 Ελλάδα +30 2723 041312  Ιστότοπος


Ο Κούκος

Πολύ όμορφο μαγαζί με μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά, ψάρια αλλά και σπιτικές γεύσεις. Γρήγορη εξυπηρέτηση και ευγενικό προσωπικό.

Καλαμάτας 6, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 24001 Ελλάδα +30 2723 022950 Ιστότοπος


Ποσειδωνία

Καταπληκτική ατμόσφαιρα την ώρα που δύει ο ήλιος!!! Προσεγμένα πιάτα και άψογη εξυπηρέτηση από όλο το προσωπικό. Ξεφεύγει από τη νοοτροπία της κλασσικής ταβέρνας! Αξίζει να το επισκεφτείτε!

Τσαμαδού 4, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 240 01 Ελλάδα +30 694 450 1629 Ιστότοπος


Αετός

Το μενού τους πολύ πλούσιο και το φαγητό τους πάρα πολύ νόστιμο. Ευγενικό και γρήγορο προσωπικό. Ο χώρος τους αξιοπρεπέστατος και οι τιμές φυσιολογικές προς φθηνές.

Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 24001 Ελλάδα +30 2723 022783 Ιστότοπος


Notre Maison

Από την τοποθεσία πάνω στην περατζάδα της Γιαλοβας με θέα το ηλιοβασίλεμα. Τον καλόγουστα διακοσμημένα χώρο τόσο έξω όσο και μέσα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια. Στον γιο σεφ για τα πιάτα με τις αξεπέραστες γεύσεις.

Gialova Beach, Γιάλοβα Ελλάδα +30 698 724 9565 Ιστότοπος


La Cucina Italiana

Γενικά μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης και φιλοξενιας. Οι προτάσεις του κυρίου Βασίλη δείχνουν έναν βαθύ γνώστη του τι σημαίνει να ταΐζεις τους πελάτες. Τέλειο ιταλικό φαγητό με συγκλονιστικές μακαρονάδες και ορεκτικά. Φοβερό τορτελόνι και ζουμερή ταλιάτα.

Road EO Kiparissias Pilou, Γιάλοβα 240 01 Ελλάδα +30 2723 023301 Ιστότοπος


Kookoonari Beach Restaurant Bar

Σε μια πολύ όμορφη παραλία ένα προσεγμένο κατάστημα και για την παραλία αλλά και για καφέ ποτό η φαγητό πάνω από την παραλία. Εντυπωσιακά ευγενικό και φιλικό προσωπικό

Παραλία Ρωμάνου, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 240 01 Ελλάδα +30 2723 028484 Ιστότοπος

 

Πως θα πάω από Καλαμάτα – Πύλος   &   Πεταλιδι –Πύλος
Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Καλαματα - Πύλος. Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης και την απόσταση : 52 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 1 ώρα με αυτοκίνητο .

 

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Πεταλιδι - Πύλος. Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης 35 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 40 λεπτα με αυτοκίνητο .

Κοντινοί προορισμοί για να ταξιδέψτε και άλλο
.
Δειτε επισης την  εξωτική Βοϊδοκοιλιά Παραλία