Παραλια βοιδοκοιλια

Παραλια βοιδοκοιλια

Η Παραλια Βοιδοκοιλια ειναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Πανέμορφη παραλία αξίζει να την επισκεφθεί κάποιος, μοιάζει σαν Ω και έχει λεπτή άμμο μέσα και έξω .Η διάσημη Βοιδοκοιλια είναι παραλία της Μεσσηνίας και θεωρείται από της ομορφότερες της Μεσογείου. Η Παραλια Βοιδοκοιλια και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο MATURA 2000. Επίσης σύμφωνα με την Οδύσσεια έφτασε εκεί το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο.

Παραλια Βοιδοκοιλια

Μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο, κλειστή αμμώδης παραλία, που περιβάλλεται από λόφους

Η ποιότητα των νερών πρεπει να εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου… Παραλία μεγάλη, οπότε όλοι έχουν χώρο να κάτσουν άνετα… ιδανική για παιδιά καθώς είναι ρηχή, δεν έχει ρεύματα να σε παρασύρουν και δεν έχει πουθενά βράχια. Είναι πολύ θετικό που δεν είναι οργανωμένη , καθώς έτσι μπορείς να την απολαύσεις με ησυχία

Παραλια βοιδοκοιλια

ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Απλώς παραδεισένιος υδροβιότοπος γεμάτος σπάνια λουλούδια και πουλιά. Αξίζει να περπατήσει κανείς στη γύρω περιοχή.Μαγευτική παραλια με πολυ ωραία αμμουδιά. Τα νερά είναι πεντακαθαρα και σαν λάδι δεν έχει κυμα καθόλου λόγω ότι είναι κλειστή παραλία. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδια . Δεν είναι οργανωμενη οπότε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ομπρέλα δική σας.

Μετά τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας,ο χωματόδρομος καταλήγει στον κόλπο της Βοϊδοκοιλιάς,που μαζί με το γύρω χώρο,αποτελεί προστατευμένη περιοχή Natura 2000 λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Ως εκ τούτου,δεν υπάρχουν κατασκευές,η περιοχή είναι και θα παραμείνει ως ένα αυτόνομο οικοσύστημα.Η παραλία πολύ μεγάλη,ημικυκλική,με άμμο μέσα-έξω,ενώ τα νερά καθαρά,κρυστάλλινα,καταγάλανα.Η φύση είχε κέφια όταν έφτιαχνε αυτό το τοπίο.

Η ΔΙΜΟΦΙΛΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΒΟΙΔΟΚΟΙΛΙΑ

Στη συγκεκριμένη Παραλια Βοιδοκοιλια δεν υπάρχει ούτε ομπρέλα, ούτε ξαπλώστρα, ούτε μπάρ όπως είναι φυσικό άρα να πάρετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα πετσέτα και νεράκι. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι.

Παραλια Βοιδοκοιλια

Η Παραλια Βοιδοκοιλια είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω. Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου. Η διαδρομή με τα πόδια προς και από την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Παραλια Βοιδοκοιλια

Φανταστική ανοργάνωτη παραλία

Με ωραία άμμο και πεντακάθαρα ήσυχα νερά. Eιδικά όταν έχει βοριά και όχι πολύ κοσμο.Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα αν και υπάρχει ντελιβερι εκεί από κοντινή επιχειρήση έχει σχετικές ταμπελιτσες με τηλ. Προσοχή στην οδήγηση είναι αρκετά στενός ο δρόμος σε πολλά σημεία.

.

Βοιδοκοιλια Χαρτης

Ο δρόμος όπου προσεγγίζεις την Παραλια βοιδοκοιλιας  δεν είναι και από τους καλύτερους , θέλει μια προσοχήΕίναι ένας απλά καλός επαρχιακός δρόμος.

.

Βοιδοκοιλια διαμονη

Μία από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας σχετικά κοντά στην Παραλια Βοιδοκοιλια, την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και το Παλαιόκαστρο είναι η γραφική κωμόπολη της Πύλου (ξενοδοχεία στη Πύλο). Άλλη καλή επιλογή είναι ο ακόμα κοντινότερος παραθαλάσσιος οικισμός τηςΓιάλοβαςκαι τα λίγα αλλά καλάξενοδοχεία της δίπλα στο κύμα ενώ εναλλακτική λύση αποτελούν οι προτάσεις διαμονής στη Μεθώνημε τα παραδοσιακά σπιτάκια της, την ωραία παραλία μέσα στον οικισμό και φυσικά το πασίγνωστο κάστρο της και το διάσημο Μπούρτζι! Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία γιαΔιαμονη στο Πεταλίδι.

Εκπληκτικές εκπτώσεις σε online κρατήσεις ξενοδοχείων σε Πεταλίδι, Ελλάδα. Διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές. Επιπλέον, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Μεθώνη μπορείτε να κοιτάξετε για την διαμονή σας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στη Φοινικούντα. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό και ξακουστόCosta Navarino που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα περίπου από τη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.


Φαγητο κοντα στη Παραλια Βοιδοκοιλια

Τάβερνα Της Ρίνας

Σωστό ελληνικό φαγητό. Aυτό θα πάρεις στην Κατερίνα! Ωραίο φρέσκο ​​ψάρι, φιλικό περιβάλλον και άνθρωποι και τοπικά προϊόντα .Όλα σε πραγματικά δίκαιες τιμές. Το εστιατόριο είναι όμορφα διακοσμημένο. Νέστωρ Τηλέφωνο: 2723 041312

 


Βοιδοκοιλια προσβαση ( Απο Καταρακτες Πολυλιμνιο, Απο Καλαματα, Απο Πεταλιδι ) 
Πολυλιμνιο καταρρακτες - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 26 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 34 λεπτα . Μέσω Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 32 λεπτ. χωρίς κυκλοφορία
.
Καλαματα - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 55 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 60 λεπτα . Μέσω ΕΟ Πύλου Καλαμάτας και Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 58 λεπτ. χωρίς κυκλοφορία
Πεταλιδι - Βοιδοκοιλια. Η αποσταση ειναι 39 χιλιομετρα περιπου δηλαδη 42 λεπτα . Μέσω ΕΟ Πύλου Καλαμάτας και Επαρ.Οδ. Βελανιδών-Κορυφάσιου 40 λεπτ. Χωρίς κυκλοφορία

Μερικοί από τους σημαντικότερους προορισμούς στον πανέμορφο αυτό νομό της Πελοποννήσου που δε πρέπει να χάσετε:

Την ξακουστή και μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά
Τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το φυσικό τοπίο στο Πολυλίμνιο
Και φυσικά την πιο κοσμοπολίτικη Πύλο

Δειτε επισης τα παντα για την Μεθωνη Μεσσηνιας