Πυλος Διακοπες

Πυλος Διακοπες

Πυλος Διακοπες :  Είναι μια μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Μεσσηνίας. Απέχει 52 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και έχει περίπου 2.500 κατοίκους. είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική μάχη, και ορίζεται από τη Νήσο Σφακτηρία.

Η Πύλος, από όλες τις περιοχές στην Πελοπόννησο, έχει έναν αέρα νησιωτικής γοητείας.

Τα λευκά σπίτια της, με τις κόκκινες κεραμίδες, αντανακλούν στα γαλάζια νερά, που σαν να έχουν παγώσει συνθέτουν μια μοναδική εικόνα. Το κλειστό σχήμα του κόλπου, με το μικρό νησί της Σφακτηρίας, ονειρεμένα στολίζει το πανόραμα. Και επάνω από όλα, η μαγευτική παρουσία του Νιόκαστρου που στέκεται στα ύψη, όρθιο σαν μαρτυρικός φύλακας. Αυτό είναι το μέρος όπου η Ιστορία έγραψε τα πιο εκπληκτικά της κεφάλαια.

Ας ξεκινήσουμε με μια από τις πιο πρόσφατες ιστορίες.

Ήταν η 8η Οκτωβρίου του 1827 όταν οι βρετανικοί, γαλλικοί και ρωσικοί στόλοι νίκησαν τους Οθωμανούς και τους Αιγύπτιους στην “Ναυμαχία του Ναυαρίνου”. Το όνομα αυτής της νίκης προήλθε από την παλαιότερη ονομασία της Πύλου, Ναυαρίνο. Οι τρεις ναύαρχοι που έδωσαν το όνομά τους στην κεντρική πλατεία της Πύλου ήταν οι Έντουαρντ Κόδριγκτον, Ανρί Δεριγνύ και Λογγίνος Χέιδεν.

Μετακινούμαστε 2000 χρόνια πίσω στο χρόνο.

Εδώ ήταν ο τόπος όπου ο σπαρτιατικός στρατός υποχώρησε και παραδόθηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία. Αυτό συνέβη το 425 π.Χ., κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, όταν περικυκλώθηκε από τους Αθηναίους στη Σφακτηρία.

Και ας ταξιδέψουμε ακόμη πιο πίσω στο χρόνο.

Εδώ, το 1300 π.Χ., η Πύλος ήταν το βασίλειο του Νέστορα, του σοφού βασιλιά που εμπνέει τους ήρωες της Ιλιάδας με τις συμβουλές του και τις ιστορίες του. Σήμερα, το παλάτι του βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, αναμένοντας να ανακαλυφθεί από εκείνους που αναζητούν τις ρίζες της μυθολογίας.

Πυλος Διακοπες

Οργανώστε τις διακοπές σας στην Πύλο και βρείτε φθηνά ξενοδοχεία, τις καλύτερες παραλίες και αξιοθέατα

Σήμερα η Πύλος έχει περίπου 2700 κατοίκους. Η μικρή πλατεία είναι δίπλα στο λιμάνι και εκεί είναι συγκεντρωμένα όλα τα καφέ, τα ψητοπωλεία και οι ταβέρνες. Καθημερινά οργανώνονται εκδρομές με πλοίο γύρω από τη Σφακτηρία και τον κόλπο του Ναυαρίνου.

ΠΥΛΟΣ ΤΑΞΙΔΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΤΥΛ

Δεν υπάρχουν παραλίες μέσα στην Πύλο, εκτός από ένα μικροσκοπικό σημείο άμμου δίπλα στο λιμάνι, αλλά στην περιοχή μπορείτε να βρείτε πολλές μεγάλες αμμώδεις παραλίες όπως η Γιάλοβα που απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα.


Ναυμαχία του Ναυαρίνου (Battle of Navarino)

Είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και την πλούσια φυσική ομορφιά της περιοχής. Η ναυμαχία του “Ναυαρίνου” μεταξύ του συμμαχικού και του τουρκικού στόλου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1827 ήταν μια ιστορική νίκη που συνέβαλε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου αποτελεί την κορύφωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην θάλασσα κατά την Ελληνική Επανάσταση.

Καθοριστική ναυτική εμπλοκή του Πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κατά της Τουρκίας. Οι Τούρκοι, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, είχαν κερδίσει το πάνω χέρι στον πόλεμο της ελληνικής ανεξαρτησίας, αλλά στη συνέχεια επενέβησαν η Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία, οδηγώντας στην ήττα του τουρκικού και του αιγυπτιακού ναυτικού στην τελευταία δράση του στόλου της εποχής των ιστιοπλοϊκών .

Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, τον Οκτώβριο του 1827, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά πολεμικά πλοία ήρθαν αντιμέτωπα με το στόλο των Τούρκων και των Αιγυπτίων.

Ο ελληνικός αγώνας για ανεξαρτησία κέρδισε σημαντική λαϊκή υποστήριξη στη Βρετανία και τη Γαλλία. Η Ρωσία ήταν παραδοσιακά εχθρική προς την Τουρκία και συμπαθής με τους Ορθόδοξους ομοθρήσκους της στην Ελλάδα.


Πυλος Αξιοθεατα

Καστρο Πυλου (Νιόκαστρο) 

Αξίζει τον κόπο, η θέα απο το “Καστρο Πυλου” είναι υπέροχη από ψηλά. Με το μουσείο εντός του κάστρου να έχει κτισθει μόλις το 2017, μία βόλτα στο νιόκαστρο επιβάλλεται. Ωραίο μουσείο, εξαιρετικά διατηρημένη η εκκλησία του σωτήρος που πριν ήταν τζαμί (ρίξτε μια ματιά μέσα στο ιερό του ναού και θα δέιτε το παλιό μιχράμπ πίσω από τον εσταυρωμένο)

Κάστρο Πύλου (Νιόκαστρο)

Είναι ένα από τα δύο κάστρα που διαφύλατταν τον στρατηγικό Όρμο του Ναυρίνου (ή Ναβαρίνου), γνωστό και ως Κόλπο της Πύλου.

Με το μουσείο εντός του κάστρου να έχει κτισθει μόλις το 2017, μία βόλτα στο νιόκαστρο επιβάλλεται. Ωραίο μουσείο, εξαιρετικά διατηρημένη η εκκλησία του σωτήρος που πριν ήταν τζαμί (ρίξτε μια ματιά μέσα στο ιερό του ναού και θα δέιτε το παλιό μιχράμπ πίσω από τον εσταυρωμένο), πολύ κατατοπιστικό το μουσέιο ναυαγίων που στεγάζεται στο χώρο των παλιών φυλακών του κάστρου…η δε θέα από το κάστρο φαντασμαγορική!

Παρότι το όνομά του μπορεί να δείχνει νεότερο, το Νιόκαστρο στην Πύλο έχει μια ιστορία που χρονολογείται από το 1573, όταν κατασκευάστηκε από τους Οθωμανούς, μόλις δύο χρόνια μετά την ήττα τους στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένα παλαιότερο κάστρο, το φράγκικο Παλαιόκαστρο που χτίστηκε το 1278, πάνω στο ένα από τα δύο λόφους που πλαισιώνουν την εκπληκτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.

Η θέα από τα τείχη του Νιόκαστρου προς την Πύλο και τη θάλασσα είναι εντυπωσιακή και μοναδική. Πολλά από τα κτήρια του κάστρου έχουν αναστηλωθεί ή διατηρούνται σε καλή κατάσταση και συχνά φιλοξενούν εκθέσεις και εκδηλώσεις. Τα διάσπαρτα κανόνια στους εκτενείς ανοιχτούς χώρους του κάστρου ενθουσιάζουν τους επισκέπτες, ειδικά τα παιδιά. Και τέλος, στο αναστηλωμένο κτίριο Μαιζώνος στεγάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου.

 


Σπηλαιο Νεστορος

Αν έχεις διάθεση για πεζοπορία αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να επισκευτεις το “Σπηλαιο Νεστορος” . Η καλύτερη πεζοπορία της περιοχής είναι να ξεκινήσεις από το Στόμιο, παραλία μετά το Ντιβάρι, να ανέβεις στο Παλαιόκαστρο και να κατηφορίσεις προς τη Βοϊδοκοιλιά περνώντας από τη σπηλιά του Νέστορα

Σπήλαιο Νέστορος

Το μυθικό Σπήλαιο του Νέστορος βρίσκεται στη βάση του Παλαιόκαστρου στο βόρειο τμήμα του κόλπου του Ναυρίνου.Η καλύτερη πεζοπορία της περιοχής είναι να ξεκινήσεις από το Στόμιο, παραλία μετά το Ντιβάρι, να ανέβεις στο Παλαιόκαστρο και να κατηφορίσεις προς τη Βοϊδοκοιλιά περνώντας από τη σπηλιά του Νέστορα, να μαζέψεις αμάραντα και να τσουλήσεις από τον αμμόλοφο κατευθείαν στη θάλασσα.  Το σπήλαιο είναι πραγματικά μεγάλο & σε εντυπωσιάζει. Αξίζει να συνεχίσετε και να ανεβείτε μέχρι το παλαιόκαστο.

Μόνο ένα μυκηναϊκό παλάτι διατηρείται σε καλή κατάσταση στην Ελλάδα, και αυτό είναι το ανάκτορο του Νέστορα. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο άλλοι αρχαιολογικοί χώροι στην Πελοπόννησο, αυτό έχει και τα πλεονεκτήματά του. Καθώς περιπλανιέστε εκεί, μπορείτε να απολαύσετε την ηρεμία, χωρίς τον πολυάσχολο πληθυσμό των τουριστών. Θα θαυμάσετε την μοναδική αρχαία μπανιέρα με την πανέμορφη διακόσμησή της και θα απολαύσετε τη θέα προς τα πράσινα λοφάκια που αγκαλιάζουν τον τόπο και φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Το εντυπωσιακό παλάτι του Νέστορα βρίσκεται στο χωριό Άνω Εγκλιανός, περίπου 17 χιλιόμετρα έξω από την Πύλο. Συνιστάται να επισκεφθείτε τον χώρο κατά το απόγευμα, ώστε να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από εκεί.

Λίγα μέτρα έξω από το παλάτι, στον ελαιώνα, βρίσκεται ένας εντυπωσιακός θολωτός τάφος, παρόμοιος με αυτούς που βρίσκονται στη Μυκήνες και έχει χρονολογηθεί περίπου στο 1600 π.Χ. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο παλάτι και στους γύρω τάφους εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας.

 


Kαταρακτης Kαλαμαρης

Όμορφο μέρος που σε κερδίζει και για την διαφορετικότητα του ! Βατός δρόμος για όλους τους τύπους αμαξιών.Το μονοπάτι προς τον “Καταρακτης Καλαμαρης” δεν έχει καμία δυσκολία, εκτός από ένα μικρό σημείο φεύγοντας από τον καταρράκτη που είναι απότομα κατηφορικό και χωρίς κάποια χειρολαβή

Kαταράκτης Kαλαμαρης

Πολύ κοντά στη Γιάλοβα, θα δείτε μια πινακίδα στα αριστερά σας με τις κατευθύνσεις που οδηγούν στη Σχοινόλακκα.

Η πρόσβαση σχετικά εύκολη στο μεγαλύτερο μέρος με αυτοκίνητο σε βατό χωματόδρομο που χρειάζεται λίγη προσοχή και μετά 10-15 λεπτά περπάτημα μέσα από δέντρα και βλάστηση! Προσοχή σε ορισμένα μέρη λόγω ολισθηρότητας απο πέτρες ,φύλλα πεσμένα στο έδαφος και στις ρίζες από δέντρα! Ο καταρράκτης πραγματικά εντυπωσιακός !

Η ΠΥΛΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙ 

Πριν την Σχινόλακα ακολουθούμε την πινακίδα και μπαίνουμε στον χωματόδρομο δεξιά του δρόμου. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στους Kαταρακτες Πύλος (Παραλίες)

Παραλια Ρωμανος 

Εύκολη πρόσβαση, άνετο πάρκινκ, υπάρχει μαγαζί με ξαπλώστρες, ντους κλπ.  Ωραία αμμώδης παραλία με καθαρά γαλάζο- πράσινα νερά. Στη δεξιά πλευρά έχει δέντρα με ίσκιο αλλά σε αυτό το σημείο η θαλλασα έχει μικρά βράχια. Έχει ξαπλώστρες με κάποια χρέωση. Στη μέση της “Παραλιας Ρωμανος” έχει κάποια σημεία περιφραγμενα για να προστατέψουν τα αυγά των θαλάσσιων χελωνών.

Παραλία Ρωμανός

Η παραλία του Ρωμανού πήρε το όνομά της από το ομώνυμο χωριό που θα διασχίσετε πριν φτάσετε.

Ξεκινώντας από την Πύλο, περνάτε την Γιάλοβα, και ύστερα από 2-3 χιλιόμετρα στρίβετε για το χωριό Ρωμανού .  Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη παραλια ρωμανου 


Παραλία Γλώσσα 

Στη δεξιά πλευρά υπάρχουν πέτρες αργίλου που μπορείτε να τρίψετε το σώμα σας καθώς φημίζονται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Παραλία γυμνιστών, με εντελώς διαφορετικά νερά και βυθό από αυτά της Βοιδοκοιλιάς. Η “Παραλια Γλωσσα” ενδείκνυται για απομόνωση και για λασποθεραπεία με άργιλο. Χρειάζεται 10 λεπτά περπάτημα.

Παραλία Γλώσσα

Η παραλία Γλώσσα είναι ένας μικρός κρυμμένος παράδεισος κοντά στη παραλία Βοϊδοκοιλιάς.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από την Βοϊδοκοιλιά. Στο δεξί σας χέρι όπως βλέπετε την παραλία ερχόμενοι από το Πετροχώρι, θα συναντήσετε μια αυτοσχέδια ταμπέλα «Glossa beach», που δείχνει το δρόμο για την Γλώσσα.  Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Γλώσσα


Παραλία Βοιδοκοιλια

Προσπαθήστε να επισκεφτείτε τη “Παραλια Βοιδοκιλια” χωρίς πολύ κόσμο και χωρίς πολύ ήλιο. Τοπίο μοναδικής ομορφιάς όμως, αξίζει να το επισκεφτείτε, προσοχή στην οδήγηση και προμηθευτείτε παγωμένο νερό και είδη παραλίας, αφού δεν υπάρχει οργανωμένη παραλία ούτε καντίνα επί της παραλίας.

Παραλία Βοϊδοκοιλιά

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι ίσως η διασημότερη παραλία της Μεσσηνίας και μια από τις ωραιότερες σε όλη την Ελλάδα!

Η ευκολότερη στη πρόσβαση διαδρομή είναι μέσα από το Πετροχώρι.  Καθώς κινείστε στην οδό Πύλου – Γαργαλιάνων, στρίβετε αριστερά στη σήμανση για Πετροχώρι/Βοϊδοκοιλιά. Μετά από μια όμορφη διαδρομή μέσα από αιώνια ελαιόδεντρα, θα συναντήσετε στο τέρμα ένα ψιλικατζίδικο. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την αποσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Βοϊδοκοιλιά


Χρυση Άκτη Ντιβαρι 

Πρόκειται για μια τεράστια σε μήκος παραλία, μέσα στην ζώνη προστασίας Natura. Από τις πιο μεγάλες παραλίες στην περιοχή, οπου είναι ιδανικες για οικογένεια και παρέα γενικά. Έχει πολλά beach bar με ομπρέλες, ιδανικά κάνει και για κάμπινγκ μιας που έχει αρκετά δέντρα για σκιά και μπορείς να παρκάρεις και το αμάξι .

Χρυσή Άμμος Ντιβάρι

Η παραλία Χρυσή Ακτή ή αλλιώς Διβάρι, στην δυτική Μεσσηνία, βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από την Πύλο.

Για να φτάσετε στην “Χρυση Ακτη Ντιβαρι ξεκινώντας από την Πύλο, θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Γιάλοβα. Εχει μεγαλο μηκος και ο κοσμος δεν συνωστιζεται. Για οποιον επισκεπτεται την περιοχη επιβαλλεται να την επισκεφτει .πυλος διακοπες  Εξαιρετική παραλία με αμμο σαν βαμβάκι ,μεγάλη παραλία ,υπάρχει ενα τμήμα της παραλίας που είναι οργανωμένη και είναι οτι καλύτερο με εξαιρετικές τιμές. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από την Πύλο στη Παραλία Χρυσή Άμμος Ντιβάρι 


.
Πύλος – Ξενοδοχεία και μέρη για Διαμονή

Η Πυλος είναι ένας πολύ αγαπημένος προορισμός για όλους όσοι αγαπούν τις ήρεμες διακοπές σε ένα μέρος με ονειρεμένες

Πύλος - Ξενοδοχεία και μέρη για Διαμονή

Βρείτε ξενοδοχεία σε Πύλος

Γία μια από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας σχετικά κοντά στην γραφική κωμόπολη της Πύλου δειτε εδω (ξενοδοχεία στη Πύλο).

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία για Διαμονη στο Πεταλίδι. Εκπληκτικές εκπτώσεις σε online κρατήσεις ξενοδοχείων σε Πεταλίδι, Ελλάδα. Διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές.

Επιπλέον, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Μεθώνη μπορείτε να κοιτάξετε για την διαμονή σας σε  πυλος διακοπες ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στη Φοινικούντα.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το εντυπωσιακό και ξακουστό Costa Navarino που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα περίπου από τη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς.


Χαρτησ πυλου μεσσηνιασ
.

Χαρτησ πυλου μεσσηνιασ

Χαρτησ πυλου μεσσηνιασ


Ποια εστιατόρια βρίσκονται κοντά στη Πυλο ;

Δείτε παρακατω τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες αξιολογημένα από εμάς και με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για να επιλέξετε ποια σας ταιριάζει

Katerina’s Tavern Restaurant 
Katerina's Tavern Restaurant 

Ωραίο περιβάλλον,φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό.

Απίστευτο μαμαδίστικο φαγητό, προσεγμένο με διαφορετικές πινελιές από τον Πέτρο (ιδιοκτήτη). Ένα μέρος με εξαιρετικές σπιτικές γεύσεις,μέσα σε ένα καταπράσινο καθαρό περιβάλλον και φιλική-οικογενειακή ατμόσφαιρα! Καλαισθητος χώρος με πολύ καλό σέρβις και εξαιρετικό φαγητό. πυλος διακοπες Romanos beach Costa Navarino Παραλια Ρωμανου,Costa Navarino, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 24001 Ελλάδα +30 2723 041312  Ιστότοπος


Ο Κούκος
Ο Κούκος

Παραδοσιακό εστιατόριο με θέα στο λιμάνι της Πύλου.

Πολύ όμορφο μαγαζί με μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά, ψάρια αλλά και σπιτικές γεύσεις. πυλος διακοπες Γρήγορη εξυπηρέτηση και ευγενικό προσωπικό. Καλαμάτας 6, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 24001 Ελλάδα +30 2723 022950 Ιστότοπος


Ποσειδωνία
Ποσειδωνία

Πολύ ωραίο κατάστημα με θέα στην θάλασσα και την γραφική Πύλο

Καταπληκτική ατμόσφαιρα την ώρα που δύει ο ήλιος!!! Προσεγμένα πιάτα και άψογη εξυπηρέτηση από όλο το προσωπικό. Ξεφεύγει από τη νοοτροπία της κλασσικής ταβέρνας! Αξίζει να το επισκεφτείτε! Τσαμαδού 4, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 240 01 Ελλάδα +30 694 450 1629 Ιστότοπος


Κοχύλι Fish Tavern
Κοχύλι Fish Tavern

Πολύ ωραίο μαγαζί επάνω στην θάλασσα.

Πολύ ωραίο περιβάλλον , ωραία πιάτα με μεγάλες μερίδες . Καλομαγειρεμένα . πυλος διακοπες Πρόσχαρο προσωπικό και με ευγενική διάθεση να εξυπηρετήσουν . Γιάλοβα 240 01 Ελλάδα+30 693 665 0699  Ιστότοπος


Notre Maison
Notre Maison

Καταπληκτικό φαγητό! Οι άνθρωποι που έχουν το μαγαζί αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους.

Από την τοποθεσία πάνω στην περατζάδα της Γιαλοβας με θέα το ηλιοβασίλεμα. Τον καλόγουστα διακοσμημένα χώρο τόσο έξω όσο και μέσα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια. Στον γιο σεφ για τα πιάτα με τις αξεπέραστες γεύσεις. πυλος διακοπες Gialova Beach, Γιάλοβα Ελλάδα +30 698 724 9565 Ιστότοπος


La Cucina Italiana
La Cucina Italiana

Υπέροχος χώρος! Αυθεντική Ιταλική κουζίνα. Νόστιμη χειροποίητη πίτσα, δροσερές σαλάτες κ μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά.

Γενικά μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης και φιλοξενιας. Οι προτάσεις του κυρίου Βασίλη δείχνουν έναν βαθύ γνώστη του τι σημαίνει να ταΐζεις τους πελάτες. Τέλειο ιταλικό φαγητό με συγκλονιστικές μακαρονάδες και ορεκτικά. Φοβερό τορτελόνι και ζουμερή ταλιάτα. πυλος διακοπες  Road EO Kiparissias Pilou, Γιάλοβα 240 01 Ελλάδα +30 2723 023301 Ιστότοπος


Kookoonari Beach Restaurant Bar
Kookoonari Beach Restaurant Bar

Ομορφος χώρος με τέλεια θάλασσα και sunsets .

Σε μια πολύ όμορφη παραλία ένα προσεγμένο κατάστημα και για την παραλία αλλά και για καφέ ποτό η φαγητό πάνω από την παραλία. Εντυπωσιακά ευγενικό και φιλικό προσωπικό . Παραλία Ρωμάνου, Πύλος, Πύλος-Νέστωρ 240 01 Ελλάδα +30 2723 028484 Ιστότοπος


Καλαματα Πυλος Αποσταση   &   Πεταλιδι  Πύλος Αποσταση

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Καλαματα - Πύλος. Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης και την απόσταση : 52 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 1 ώρα με αυτοκίνητο .
Καλαμάτα - Πύλος

Δειτε την απόσταση απο Καλαματα στη Πύλο.

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Πεταλιδι - Πύλος. Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης 35 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 40 λεπτα με αυτοκίνητο .

Δειτε την απόσταση απο Πεταλιδι στη Πύλο.


.
Μεσσηνη Πυλος Αποσταση

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Μεσσηνη - Πύλος.  Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης και την απόσταση : 40 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 46 λεπτα με αυτοκίνητο .

Δειτε την απόσταση απο Μεσσήνη στη Πύλο.


Αθηνα Πυλος Αποσταση

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Αθηνα - Πυλος.  Οπως και πληροφορίες για τη διάρκεια οδήγησης και την απόσταση : 274 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 3 ωρες με αυτοκίνητο .

Πυλος Καιρος

Δείτε τον καιρό σε Πυλο , για 7 ημέρες. Καιρός, άνεμοι, μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες, ανατολή και δύση.  ΕΔΩ 

Δειτε τον καιρο στη Πυλο


Χρήσιμα τηλέφωνα – Πύλος 

Δήμος Πύλου-Νέστορος : 27230-22221, 27233-60200

Ελληνική Αστυνομία : 27230-22316

Πυροσβεστική Υπηρεσία : 27230-27230

Λιμεναρχείo : 27230-22225

Κέντρο Υγείας Πύλου: 27233-60000


Μερικοί από τους σημαντικότερους προορισμούς στον πανέμορφο αυτό νομό της Πελοποννήσου που δε πρέπει να χάσετε:

Την ξακουστή και μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά
Τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το φυσικό τοπίο στο Πολυλίμνιο
Και φυσικά την πιο κοσμοπολίτικη Πύλο

Δειτε επισης τα παντα για την Μεθωνη Μεσσηνιας 

.