Μεθωνη Μεσσηνιας

Μεθωνη Μεσσηνιας : Eίναι μια ιστορική πόλη στα νοτιοδυτικά του νομού στην Πελοπόννησο. Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά βενετσιάνικα κάστρα της μεσαιωνικής περιόδου. Σήμερα είναι μια ωραία παραδοσιακή πόλη με πολλά λευκά σπίτια με κόκκινες στέγες. Αρκετοί δρόμοι την διασχίζουν στη μέση, ένας από τους οποίους είναι ο εμπορικός δρόμος.

Η Μεθώνη, μια εξαιρετικά γοητευτική χωριόπολη που απλώνεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και του νομού Μεσσηνίας, μαγνητίζει με την ομορφιά της. Εδώ, η μαγευτική μεσαιωνική αύρα αγκαλιάζει το επιβλητικό κάστρο, τα τείχη του οποίου αγγίζουν τον ουρανό με υπερηφάνεια. Στην άκρη της χερσονήσου της Μεθώνης, ξεχωρίζει ο πασίγνωστος οκτώγωνος πύργος, γνωστός ως Μπούρτζι, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Μεθώνη Μεσσηνίας

Η Μεθώνη είναι κωμόπολη του Νομού Μεσσηνίας

Στην ανατολική πλευρά του κάστρου βρίσκεται μια όμορφη αμμώδης παραλία με μερικές ωραίες ταβέρνες. Όταν έρχεστε από την Κορώνη και τη Φοινικούντα στη μεθωνη μεσσηνιας , μπορείτε ήδη από πολύ μακριά να δείτε τη χερσόνησο με το επιβλητικό κάστρο.

Μεθώνη Μεσσηνίας

Η παραλία της Μεθώνης βρίσκεται μέσα στη Μεθώνη

Στην άκρη της χερσονήσου, στο νοτιότερο σημείο, θα δείτε το μικρότερο κάστρο του Μπούρτζι, χτισμένο σε μια βραχονησίδα. Μπορείτε να περπατήσετε μέσω της πέτρινης γέφυρας.

Μεθώνη Μεσσηνίας

Οι Τούρκοι έχτισαν στο κάστρο της Μεθώνης το Μπούρτζι

Όπως και η Κορώνη, έτσι και η Μεθώνη Μεσσηνίας ήταν σημαντικό εμπορικό κέντρο κατά τον Μεσαίωνα. Ήταν επίσης σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός στη θαλάσσια διαδρομή Βενετία και Ιερουσαλήμ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πόλη ήταν αντικείμενο αγώνων για την εξουσία.

Μεθώνη Μεσσηνίας

Μεθώνη απο ψηλα : Mία πανέμορφη γραφική κωμόπολη της Μεσσηνίας

Η πόλη της μεθώνη μεσσηνίασ περιγράφηκε από τον Όμηρο στην αρχαιότητα. Τότε η πόλη ονομαζόταν ακόμα Πήδασος. Ήταν μια από τις επτά πόλεις που έδωσε στον Αχιλλέα ο Αγαμέμνονας για να συμμετάσχει στον Τρωικό πόλεμο.

Μεθώνη Μεσσηνίας

.


Ιστορια Μεθωνης

Από τα αρχαία χρόνια υπήρχε μια πόλη με λιμάνι που ονομαζόταν Πήδασος. Ο Όμηρος την έχει αναφέρει ως μια από τις πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα. Ο Παυσανίας, Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος, σημείωσε ότι πήρε το όνομά του από την κόρη του βασιλιά Οινέα ή από τη βραχονησίδα. Εξάλλου αποτελούσε τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέχρι το 1204, όταν την κατέλαβαν οι Ενετοί. Οχύρωσαν το κάστρο το 1209 και η Μεθώνη έγινε σημαντικό εμπορικό κέντρο αφού βρισκόταν σε μια διαδρομή μεταξύ Ανατολής και Βενετίας.

Μεθώνη Μεσσηνίας

Οι θησαυροί οι πιο πολύτιμοι είναι κατά βάθος οι θησαυροί που δεν γυαλίζουν

Όμως το 1500  περιήλθε στην κυριαρχία του σουλτάνου Βαγιαζήτ Β’. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, οι Ενετοί το ανακατέλαβαν το 1685, αλλά οι Οθωμανοί το κατέλαβαν το 1715. Κυβέρνησαν την Πελοπόννησο και ήταν ορμητήριο του Αιγύπτιου Ιμπραήμ Πασά μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, δηλαδή μέχρι την Ελληνική Επανάσταση. Πέτρινες καμάρες του Κάστρου της Μεθώνης Πέτρινες καμάρες του Κάστρου της Μεθώνης Η Μεθώνη απελευθερώθηκε από τους Γάλλους το 1828 όταν η Ελλάδα έλαβε την αναγνώριση της αυτονομίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία από τις Μεγάλες Δυνάμεις (Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία). Τελικά το 1833 το κάστρο δόθηκε στο νέο Βασίλειο της Ελλάδας.

Η γραφική κωμόπολη της Μεθώνης φιλοξενεί περίπου 1.300 κατοίκους και εκτός από το επιβλητικό κάστρο της, φημίζεται για την αξεπέραστη γαστρονομική της παράδοση. Στις παραθαλάσσιες ταβέρνες και εστιατόρια, δίπλα στα κύματα, μπορεί κανείς να απολαύσει τον πλούτο των γεύσεων. Επιπλέον, η μαγευτική θάλασσα και οι πολλές παραλίες, είτε μέσα στην ίδια την πόλη είτε σε κοντινές αποστάσεις με το αυτοκίνητο, καθιστούν την επίσκεψη στη Μεθώνη αξέχαστη.

Όταν φτάσετε , μπορείτε να εξερευνήσετε την κεντρική αγορά ή να ακολουθήσετε τη δεύτερη διαδρομή που οδηγεί απευθείας στο κάστρο και την παραλία. Τα περισσότερα σπίτια της πόλης είναι διώροφα, με κεραμιδοσκεπές στέγες και γεμάτα μικρά λουλουδιασμένα μπαλκόνια, προσφέροντας μια γοητευτική εικόνα που αγκαλιάζει την παράδοση και την ομορφιά.

.

Αξιοθεατα Μεθωνης

Κάστρο ΜεθώνηςΥπέροχο προσεγμένο καθαρο. Με τέλεια θέα από πολλά σημεία και μια μεγάλη βόλτα ανάμεσα στα ιστορικά αυτά τείχη. Διαμαντακι το Μπούρτζι στο άκρο του κάστρου πρέπει να το επισκεφτείτε ακόμα και αν δεν γυρίσετε όλο το υπόλοιπο

Σημείο αναφοράς στη Μεθώνη, το μεσαιωνικό κάστρο αναδύεται σαν αρχέγονος φρουρός της ιστορίας. Αποτελεί ένα εντυπωσιακό μνημείο, σημαντικό μάρτυρα της παλαιάς πολεμικής τέχνης και καταπληκτικό παράδειγμα καστροπολιτείας.

Η είσοδος του κάστρου, που κοιτάζει προς τη βόρεια κατεύθυνση, αγκαλιάζεται από μια εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με 14 καμάρες, ξεχωρίζοντας σαν μαγευτική πύλη προς το παρελθόν.

Μέσα στα επιβλητικά τείχη, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η ψηλή γρανιτένια στήλη γνωστή ως στήλη του Μοροζίνι, και τα εντοιχισμένα σκαλιστά ενετικά λιοντάρια αποτελούν ανεξίτηλα σημάδια μιας παρελθούσας δόξας. Με κάθε τους λίθο να φωνάζει την ιστορία της περιοχής.

Περισσοτερες λεπτομεριες για το Καστρο Μεθωνης ΕΔΩ

Μεθώνη Μεσσηνίας

Tο κάστρο της Μεθώνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Μεσογείου .

Στα αρνητικά του είναι κλασικά ότι δεν του έχουμε δώσει την σημασία που του πρέπει σαν κράτος.. Θα μπορούσε να ήταν σε καλύτερη κατάσταση για πρόκειται πραγματικά για ένα στολίδι στην περιοχή.


Μεθώνη Μεσσηνίας

Μία αξιόλογη εκδρομή που μπορεί να κάνει κάποιος από τη Μεθώνη.

Νήσος Σαπιέντζα – Το καίκι ξεκινάει από την μεθωνη μεσσηνιασ και κοστίζει 15 ευρώ το άτομο. Για να φτάσει στο νησί κάνει μόλις 10-15 λεπτά . Η παραλία ”Άμμος” είναι πανέμορφη,αν δεν έχετε ομπρέλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την σκιά απο τα δένδρα

Η διάσχιση του νησιού έχει ενδιαφέρον με κλειστά παπούτσια βέβαια κατά προτίμηση αρβυλάκι.Θα σας πάρει γύρω στο τρίωρο από τον φάρο ως την Αμμο ‘οπου και κολυμπάει κάποιος σε καταγάλανα νερά.Το καίκι ξεκινάει απο την Μεθώνη και θέλει γύρω στα 20 ευρώ κατ άτομο.

.

Παραλιες Μεθωνης

Παραλία Κρητικά – Τα Κρητικά βρίσκονται ανατολικά απο την περιοχή Βαρκά, γύρω απο το ύψωμα του ναού του προφήτη Ηλιά. Οι πηγές αναφέρουν ότι η ονομασία προήλθε εξαιτίας της εγκατάστασης κρητών κατα την καποδιστριακή περίοδο. Μάλιστα το 1836 είχε ιδρυθεί δήμος με την ονομασία Νέα Κρητικά, ο οποίος καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στον Δήμος Μεθώνης το 1840.

μεθωνη μεσσηνιας

Aμμουδερή παραλία, με θέα την Μεθώνη και το Κάστρο της.

Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από τo Πεταλιδι στη Παραλία Κρητικά.


Παραλια ΛαμπεςΠρόκειται για έναν οργανωμένο προορισμό και μια απο τις καλυτερες Παραλιες της Μεθωνης, όπου ο επισκέπτης πέρα από το μπάνιο του μπορεί να απολαύσει το φαγητό και τον καφέ του. Υπάρχουν ξαπλώστρες σε ένα μεγάλο μέρος της παραλίας, αλλά και ελεύθερος χώρος για όσους επιθυμούν να στήσουν τη δική τους ομπρέλα.

μεθωνη μεσσηνιας

Η παραλία Λάμπες βρίσκεται ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη .

Οι Λάμπες βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα τουλάχιστον έξω από τη Μεθώνη Μεσσηνίας στον δρόμο προς την Φοινικούντα, θα τις βρείτε στο δεξί σας χέρι καθώς ακολουθάτε την ακτογραμμή. Για μεγαλύτερη ευκολία πατήστε τον τελευταιο σύνδεσμο για να δείτε την απόσταση, την διαδρομή, και την ώρα που θέλετε για να φτάσετε από τo Πεταλιδι στη Παραλία Λαμπες.


.

Μεθωνη – Ξενοδοχεία και μέρη για Διαμονή

Η μέση τιμή ενός ξενοδοχείου 3 αστέρων στον προορισμό Μεθώνη Μεσσηνίας είναι 63 EUR. Η μέση τιμή ενός ξενοδοχείου 4 αστέρων στον προορισμό Μεθώνη (Μεσσηνία) είναι 79 EUR.

μεθωνη μεσσηνιας

Γία μια από τις καλύτερες επιλογές για την διαμονή σας σχετικά κοντά στην γραφική κωμόπολη στη Μεθώνη Μεσσηνίας δειτε εδω (ξενοδοχεία στη μεθωνη).

Άλλη καλή επιλογή είναι ο ακόμα κοντινότερος παραθαλάσσιος οικισμός της Γιάλοβας και τα λίγα αλλά καλά ξενοδοχεία της δίπλα στο κύμα ενώ εναλλακτική λύση αποτελούν οι προτάσεις διαμονής στη Πυλο  με τα παραδοσιακά σπιτάκια της, την ωραία παραλία μέσα στον οικισμό και φυσικά το πασίγνωστο κάστρο της και το διάσημο Μπούρτζι!

Τα 10 Καλύτερα Ξενοδοχεία τουλάχιστον για Διαμονη στο Πεταλίδι. Εκπληκτικές εκπτώσεις σε online κρατήσεις ξενοδοχείων σε Πεταλίδι, Ελλάδα. Διαθεσιμότητα και εξαιρετικές τιμές.

Επιπλέον, σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από τη Μεθώνη μπορείτε να κοιτάξετε για την διαμονή σας σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία στη Φοινικούντα.


.

Μεθωνη Χαρτης

μεθωνη μεσσηνιας


.

Μεθωνη Ταβερνες

ΚατσαρόλαΠολύ νόστιμο φαγητό, ωραίες γεύσεις σε ένα παραπάνω επίπεδο από την παραδοσιακή ταβέρνα και ταυτόχρονα πολύ καλές τιμές στον κατάλογο. Πολύ ευγενικό προσωπικό και υπέροχες γεύσεις. Το αγαπημένο εστιατόριο στη Μεθώνη! Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το τυρί Talagani και το Tuna souvlaki. Διεύθυνση: Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης, Μεθωνη Μεσσηνιας 240 06 – Τηλέφωνο: 2723 031520

μεθωνη μεσσηνας

Πολύ νόστιμα πιάτα, ο Μιχάλης και η Βασιλική είναι υπέροχη οικοδεσπότες . Οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές


Restaurant Sapienza – Πολύ όμορφος και καθαρός χώρος με εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ. Η διακόσμηση θυμίζει νησί. Πολύ φιλόξενοι άνθρωποι, δείχνουν στην αρχή τα μαγειρεμένα πιάτα ημέρας για να διαλέξεις (Το βράδυ έχει και ψησταριά). Πολύ νόστιμο φαγητό, καλές μερίδες σε προσιτές τιμές. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε, αν βρεθείτε στην Μεθωνη Μεσσηνιας μετά από αυτό . Τηλέφωνο: 2723 031459

 

 

 

 

 

 

 

 

μεθωνη μεσσηνιαςΕλληνική κουζίνα με φρέσκα φαγητά και λαδερά με σπιτική γεύση. Όμορφος χώρος με νησιωτικές πινελιές.

Από την Αθήνα, ακολουθήστε τον δρόμο προς Τρίπολη. Συνεχίστε προς Καλαμάτα και λίγο πριν φτάσετε στη Μεσσήνη, στρίψτε δεξιά προς Μεσσήνη. Από εκεί, ακολουθήστε τον δρόμο προς Καλαμάτα-Πύλο και, όταν φτάσετε στην Πύλο, θα έχετε περίπου δέκα χιλιόμετρα ακόμα μέχρι τη Μεθώνη.

 

Πως θα πάτε από Καλαμάτα – Μεθωνη & Πεταλιδι – Μεθωνη

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο Καλαματα - Μεθωνη . Η αποσταση ειναι 62 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτα με αυτοκίνητο .

μεθωνη μεσσηνιας

Πιο κάτω θα δειτε την απόσταση απο τα Ενοικιαζομενα δωματια στο πεταλιδι Alexandros Apartments Petalidi - Μεθωνη. Η αποσταση ειναι 35 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε περίπου 47 λεπτα με αυτοκινητο.

μεθωνη μεσσηνιας


.
Μεθωνη
Καιρος

Δείτε τον καιρό σε Μεθώνη, για 7 ημέρες. Καιρός, άνεμοι, μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες, ανατολή και δύση.  ΕΔΩ 

μεθωνη μεσσηνιας


.

Χρήσιμα τηλέφωνα-Μεθώνη

  • Δημαρχείο Μεθώνης 27233-60100, 27230-31255
  • Κ.Ε.Π. 27230-28743, 28744
  • Φρούριο Μεθώνης 27230-22010, 27210-22534
  • Αγροτικό Ιατρείο Μεθώνης 27230-31456
  • Φαρμακείο (Μεθώνη) 27230-31140
  • Αστυνομικός Σταθμός Μεθώνης 27230-31203
  • ΤΑΞΙ Μεθώνης 27230-31333

 

Κοντινοί προορισμοί για να ταξιδέψτε και άλλο

Πύλος Αξιοθέατα
Παραλία Ρωμανος
Κάστρο Μεθώνης
Παραλία Βοιδοκοιλια

Δειτε επισης τα καλυτερα εστιατόρια στη Πύλο