Παραλιες Φοινικουντα

Παραλιες Φοινικουντα

Η Μεσσηνιακή χερσόνησος είναι μια εντυπωσιακή αγροτική περιοχή με ελαιώνες και εσπεριδοειδή, ερειπωμένα φρούρια, ομηρικούς θρύλους, μαγευτικά χωριά στην πλαγιά των λόφων και εκπληκτικές, σχεδόν ερημικές παραλίες. Πριν από είκοσι χρόνια, ο τουρισμός ήταν σχεδόν ανύπαρκτος εδώ, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα χωριά όπως η Φοινικούντα.

Παραλιες Φοινικουντα

Παραλιες Φοινικουντα

Στην πραγματικότητα, η Φοινικούντα είναι ακόμα τόσο καλά κρυμμένη που μπορεί σχεδόν να τη χάσετε εκεί που ο αυτοκινητόδρομος κόβει την άκρη της, μέσα από τη σκονισμένη ενδοχώρα.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ

Υπάρχει ένα γραφικό λιμάνι γεμάτο με ψαρόβαρκες, μια μικρή εκκλησία σκαρφαλωμένη στην κορυφή. Και, το καλύτερο από όλα, μια μακριά κορδέλα από χρυσή άμμο, σχεδόν έρημη, με μερικές ταβέρνες που βλέπουν στην ακτή.

Αυτή είναι μόνο μία από τις τέσσερις παραλίες της περιοχής που λέγεται ότι είναι από τις καλύτερες στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης παραλίας του Ανεμόμυλου, η οποία προσελκύει ιστιοσανίδες και κατασκηνωτές και έχει μερικές διακριτικές κατασκηνώσεις, μερικές ταβέρνες κάτω από τα δέντρα και τίποτα πολύ αλλού. Ο καθησυχαστικά χαλαρός χαρακτήρας της Φοινικούντας είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο αρέσει στους ντόπιους, καθώς και σε έναν μικρό αριθμό εκπατρισμένων.


Παραλια Τσαπι 

Είναι δύσκολο να την φτάσετε, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο! Ψιλή άμμος παντού, κρυστάλλινα ρηχά νερά , αλλά υπάρχουν πολλοί βράχοι στις πλευρές του κόλπου για να εξερευνήσετε, γι’ αυτό φέρτε τον καταδυτικό σας εξοπλισμό.

Υπάρχουν δύο ταβέρνες στην παραλία αν χρειάζεστε φαγητό ή ποτό. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες ή ομπρέλες στην παραλία, δεν υπάρχουν ντους ή καμπίνες αποδυτηρίων στην παραλία, αλλά η κοντινή ταβέρνα έχει ένα εξάρτημα με τουαλέτες και ντους. Αν φέρετε τη δική σας ομπρέλα σημειώστε ότι 20 εκατοστά κάτω από την ψιλή άμμο υπάρχουν πολλές μικρές πέτρες, οπότε μπορεί να δυσκολευτείτε να την στήσετε. Αυτό το μέρος συνιστάται ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω των ρηχών νερών.

Πεταλίδι – Παραλία Τσαπι,  πως να πατε

Πεταλίδι - Παραλία Τσαπι / Πατηστε το ακολουθο link και δείτε την απόσταση από το Alexandros Apartments & Villas στο Πεταλίδι - Παραλία Μεθωνης . Η διάρκεια οδήγησης ειναι 31 χιλιόμετρα και η αποσταση καλύπτεται σε περίπου 51 λεπτα με αυτοκίνητο .


Παραλια Λουτσα 

Πολύ κοντά στην Φοινικούντα, μόλις 1,5 χλμ , βρίσκεται ο οικισμός και η παραλία της Λούτσας. Ιδανικό μέρος για μπάνιο, ιδιαίτερα την περίοδο με τις μεγάλες ζέστες. Η παραλια της Λούτσας αποτελείται από άμμο και μεγάλα βότσαλα, ενώ ο βυθός έχει χοντρά βοτσαλακια με μεγάλες πέτρες σε μερικα σημεία. Η παραλία έχει βραβευθεί  με γαλάζια σημαία.

Στην παραλία Λούτσας υπάρχει  ένα μικρό λιμανακι με μερικες παραδοσιακες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Επισης λειτουργεί και το ομωνυμο camping . Ενα εξαιρετικό camping για οικογένειες και ζευγάρια. Η τοποθεσία του και η ομορφιά του εσωτερικά είναι εκπληκτική.ο συνδυασμός camping-παραλίας είναι μοναδικός και προσφέρει άφθονη ησυχία.

Πεταλίδι – Παραλία Λουτσα,  πως να πατε

Πεταλίδι - Παραλία Λουτσα / Πατηστε το ακολουθο link και δείτε την απόσταση από το Alexandros Apartments & Villas στο Πεταλίδι - Παραλία Λουτσας . Η διάρκεια οδήγησης ειναι 24 χιλιόμετρα και η αποσταση καλύπτεται σε περίπου 37 λεπτα με αυτοκίνητο.


Παραλια Καντουνι 

Ωραία μικρή άγρια παραλία με δύσκολη πρόσβαση μέσω ξηράς . Χωρίς σκιά οποτε αποφύγετε να πατε στη μέση της ημέρας εκτός και εάν είστε εξοπλισμένοι με ξαπλώστρεςομπρέλες κτλ

Μια απομονωμένη παραλία με πρόσβαση μόνο από το μονοπάτι από την άκρη της παραλίας της Λούτσας. Ένα σχετικά βατό μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος του, το οποίο όμως στο τελευταίο του κομμάτι πριν την παραλία Καντούνι, απαιτεί δεξιότητες ισορροπίας σε βράχια που πέφτουν άτακτα. , απαραίτητα αθλητικά παπούτσια. Δεν συνιστάται για παιδιά.

Πεταλίδι – Παραλία Καντουνι,  πως να πατε

Πεταλίδι - Παραλία Καντουνι / Πατηστε το ακολουθο link και δείτε την απόσταση από το Alexandros Apartments & Villas στο Πεταλίδι - Παραλία Καντουνι . Η διάρκεια οδήγησης ειναι 25 χιλιόμετρα και η αποσταση καλύπτεται σε περίπου 41 λεπτα με αυτοκίνητο .


Παραλια Μαραθι 

Ιδανικό για άτομα που απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα καθώς είναι δύσκολο να φτάσετε με αυτοκίνητο, εκτός αν έχετε SUV (αφήστε το αυτοκίνητο στην κορυφή του δρόμου).

Το μονοπάτι δεν είναι μεγάλο (γύρω στο 1,5 χλμ.). Προσοχή στις σφήκες, καθώς φωλιάζουν στα κοντινά δέντρα και έχουν την τάση να σας επισκέπτονται και φέρνουν μαζί σας φαγητό και νερό για να είστε άνετοι.

Πεταλίδι – Παραλία Μαραθι,  πως να πατε

Πεταλίδι - Παραλία Μαραθι / Πατηστε το ακολουθο link και δείτε την απόσταση από το Alexandros Apartments & Villas στο Πεταλίδι - Παραλία Μαραθι . Η διάρκεια οδήγησης ειναι 53 λεπτα με αυτοκίνητο, και η αποσταση ειναι 29 χιλιόμετρα.


Παραλια Ανεμομυλος 

Η παραλία Ανεμόμυλος ονομάζεται αλλιώς και Χαρουπιά θα τη βρείτε  600 μέτρα από τη Φοινικούντα στο δρόμο προς Μεθώνη. Είναι από τις γνωστότερες παραλίες της περιοχής και μαζεύει αρκετό κόσμο.

Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, καθώς έχει καταγάλανα πεντακάθαρα νερά. Είναι αμμώδης μέσα και έξω από τη θάλασσα και έχει βυθό που βαθαίνει ομαλά κάνοντας την έτσι ιδανική για παιδιά.

Πεταλίδι – Παραλία Ανεμομυλος ,  πως να πατε

Πεταλίδι - Παραλία Ανεμομυλος / Πατηστε το ακολουθο link και δείτε την απόσταση από το Alexandros Apartments & Villas στο Πεταλίδι - Παραλία Ανεμομυλος . Η διάρκεια οδήγησης ειναι 39 λεπτα με αυτοκίνητο, και η αποσταση ειναι 25 χιλιόμετρα.


Μερικοί από τους σημαντικότερους προορισμούς στον πανέμορφο αυτό νομό της Πελοποννήσου που δε πρέπει να χάσετε:

Την ξακουστή και μοναδική παραλία Βοϊδοκοιλιά
Τους εντυπωσιακούς καταρράκτες και το φυσικό τοπίο στο Πολυλίμνιο
Και φυσικά την πιο κοσμοπολίτικη Πύλο

Δειτε επισης τα παντα για την Μεθωνη Μεσσηνιας